ECODRY

U bevindt zich hier: Home Architekten en Ingenieurs

Architekten en Ingenieurs

Een duurzame restauratie door middel van een efficiënte droging van muren.

 04-Santa Catharina dell Sasso m ECO entf mdf sued inord2 Museo della Certosa di Pavia
De mogelijkheden zijn vaak onbegrensd, zoals bijvoorbeeld het wereldberoemde Museo della Certosa in Padua (Italië), maar ook in Nederland, bv. Fort Nieuwersluis, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

 

Een  duurzame restauratie van gebouwen met vochtschaden is voor architecten en ingenieurs vaak een grote uitdaging. Wij zijn een vertrouwde partner in hoogwaardige oplossingen in de aanpak van vochtproblemen in veelal monumentale gebouwen. Diverse van uw collega-architecten kunnen hierover meepraten.

 

Ecodry-systeembeschrijving:

1. Ecodry is volledig onschadelijk voor mens en dier, de laag frequente impulsen zijn flexibel instelbaar.

2. Ecodry werkt zonder inzet van chemicaliën, verstoort de bouwsubstantie niet en is reversibel.

3. Ecodry zorgt voor een duurzame droging van het object.

 

Succesvolle ontvochtiging van de muren, gedocumenteerd middels een controleerbaar meetsysteem.

ecodry-vochtmetingen

1. Analyse van de schade en eerste meting
Nadat uit de vochtmetingen de oorzaak van het vochtprobleem als capillair vocht is geïdentificeerd, kan Ecodry worden ingezet. Bij de analyse ontvangt de klant tevens het compleet advies en kostenraming omtrent de te nemen flankerende maatregelen (bv herstel aan zoutbelaste pleister, toepassen ventilatiesystemen ed. ).
Het ecodry-systeem wordt geïnstalleerd, de individuele parameters voor het betreffende object worden ingesteld en de vochtwaarden in de muren worden bepaald. De gemeten waarden worden in het meetprotocol opgeschreven en ondertekend. Het systeem start met de ontvochtiging van de muren.

2. Controle meting
Na ca. 12 maanden (desgewenst ook eerder) onderzoekt de Ecodry-installateur de voortgang van het drogingsproces. Ook deze waarden worden in het meetprotocol opgeschreven en ondertekend.

3. Eind meting
Op zijn laatst na 36 maanden na de installatie vindt de eindmeting plaats en wordt opnieuw door metingen de behaalde ontvochtigingsprestatie bepaald.